Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Junk DNA. (Δεν ειναι και τοσο Junk τελικα;)

Με τον όρο junk DNA εννοούν οι οπαδοί της δαρβινικής θεωρίας τα κομμάτια του dna Που καθ αυτούς σε χρησιμοποιούσε ο οργανισμός σε προηγούμενα στάδια της εξέλιξης αλλα τώρα πια δεν τα χρησιμοποιεί επειδή δεν τα χρειάζεται.
Δηλαδή τα κομάτια αυτά του DNA μας είχαν ξεμείνει απο την εξέλιξη και δεν εχούν πια καμία βιολογική χρησιμότητα.
Φυσικά αυτή η θεωρία ειναι ακόμα μια λογική ακροβασία της συμβατικής επιστήμης.
Οτιδήποτε δεν μπορούμε να βρούμε τη χρήση εχει δεν χρειάζεται να το βαφτίζουμε Junk μονο και μόνο για να μην βγεί λάθος η θεωρία μας.
Γιατι τότε η θεωρία μετατρέπεται σε δόγμα.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο το ENCODE (ENCyclopaedia of DNA Elements), δείχνει οτι τα γονίδια καθε άλλο παρα Junk και άρχηστα είναι.

Το γονιδίωμα οπως προκύπτει είναι ενας υπερ-περίπλοκος "μηχανισμός" με πολύ λίγα ανενεργά κομμάτια, αναφέρουν οι ερευνητές.
Το "Junk" DNA φαίνεται να έχει βασικό ρόλο στην ρύθμηση της δημιουργίας των πρωτεϊνων στον οργανισμό.



Ο Francis Collins, προεδρος του U.S. National Human Genome Research Institute (NHGRI), Το οποιο απασχολεί 35 επιστημονικές ομάδες απο όλο τον κόσμο στο ENCODE project, είπε: Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ξανασκεφτεί καποίες θεάσεις της σχετικά με το τι είναι τα γονίδια και τι λειτουργίες επιτελούν.
Επίσης ανέφερε:
"Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να έχει σημαντικές εφαρμογές για προσπάθειες να ταυτοποιήσουμε τα κομμάτια του DNA που είναι σχετικά με πολλές ανθρώπινες αρρώστιες".

Μέχρι τώρα οι ερευνητές πίστευαν οτι η πίεση για επιβίωση ειναι εκείνη που διαμορφώνει το ανθρώπινο γονιδίωμα
Αλλα το ENCODE με εκπλήξη ανακάλυψε οτι το γονιδίωμα υπάρχει με με λειτουργικά στοιχεία που δεν προσφέρουν ωφέλη σε θέματα επιβίωσης η αναπαραγωγής.
Οι ερευνητές τεκμαίρουν οτι οι άνθρωποι και τα ζώα μοιράζονται μια ποικιλία απο "γενετικά εργαλία" τα οποία το κάθε είδος μπορεί να ενεργοποιήσει για να επιτευχθεί η επιβίωση.
____________________
Σημείωση δική μου:
Με λίγα λόγια δικαιώνεται η θεωρία του "Ευφυούς σχεδιασμού" κατα την οποια τα ζώα δεν εξελίσονται τυχαία αλλα κανουν χρήση του οπλοστασίου που τους έδωσε ο δημιουργός (όποιος κι αν ειναι αυτός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου